Kategorier
Sundhed

Tips til at vedlige en sund livsstil

Vi får hele tiden at vide, at det er vigtigt, at vi holder os sunde og raske – og det er jo heller ikke forkert. Men når man får det at vide så ofte, kan man blive lidt træt af det til sidst. Men det behøves ikke være svært at vedlige en sund livsstil. Dette er noget, du vil blive klogere på i de nedenstående afsnit.

Hvad er sundhed?

Sundhed er et løst begreb. Hvornår er man sund? Hvornår er man usund? Det er ofte subjektive vurderinger, der afgør det. Derfor er det en god idé at finde ud af, hvad sundhed er for dig. I den sammenhæng er det vigtigt, at du ikke bliver over-ambitiøs og tror, at du skal drikke grøntsags smoothies og løbe intervaller hver dag.

Det er vigtigere, at du placerer dig et sted, hvor det er realistisk, at du kan blive ved med at være. Derfra kan du altid justere, så du bliver ’sundere’ eller ’usundere’ afhængig af, hvordan din livsstil var i første omgang.

Giv dig selv lov til at nyde livets glæder

Rødvin, sodavand og fastfood er eksempelvis ikke forbudt, når du ønsker at leve sundt. Det handler blot om at finde den rigtige balance. Hvis du drikker en halv flaske rødvin og spiser en pizza hver anden dag, er det umiddelbart noget, der kan have en negativ indflydelse på din sundhed. Men hvis du indtager disse fødevarer i mindre mængder, er det ikke noget, der har en negativ effekt på din generelle sundhed.

I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at det er okay at lave fejl. Hvis du ikke lige kommer afsted på din løbetur, er det ikke jordens undergang. Det handler bare om at komme videre i stedet for at dvæle ved tanken om, at du har svigtet dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *