Kategorier
Sundhed

Slap af, når du har fri – det er godt for helbredet

Hvis du ikke selv har oplevet at være stresset, kender du nok en, der har. Stressraterne er nemlig uhyggeligt høje, og det ser ud til, at der er en tendens til, at det blot vil fortsætte. Derfor er det rigtig vigtigt, at du er opmærksom på dit mentale helbred, og at du hele tiden lytter til de tegn, som din krop giver dig. At komme helt ned i gear, når du har fri og tid til dig selv, er helt centralt i at stresse af.

Stress kan give fysiske symptomer

Du tænker nok på stress som en mental tilstand, og det er vel heller ikke helt forkert. Det kommer i hvert fald til at påvirke dig mentalt, og kommer til at gå ud over både overskud, humør og koncentrationsevne. Men det er altså ikke kun mentalt, at stressen rammer.

Men faktisk bliver hele dit nervesystem ramt, hvilket sætter din krop i en stresset tilstand. Det vil ofte betyde, at din hukommelse vil begynde at forringes, men det kan også resultere i f.eks. hovedpine og højere puls, end du er vant til. Det er altså rigtig vigtigt at lytte, når din krop siger fra.

Hvordan kan du få slappet af?

Der er mange måder at slappe af på, som forhåbentlig kan være med til at forebygge stress. Generelt set er det bare en god ide at lave noget, du elsker at lave. Det får ofte dine tanker langt væk fra alt, der har med arbejdet at gøre.

En af de ting du kan lave for at komme helt ned i gear, er at høre en lydbog eller lytte til en podcast. Det er meget afslappende at kunne sidde ned i et behageligt møbel, lukke øjnene og bare lytte. Du kan få flere oplysninger på dette link: https://www.lydbogreolen.dk/podcasts/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *