Kategorier
Sundhed

Hvordan er vinterbadning egentlig sundt?

Hvis du ikke selv vinterbader, kender du sikkert nogen, der gør. Vinterbadning er blevet en meget populær aktivitet i det danske land, og det er både unge og gamle mennesker, der har glæde af det. Der er naturligvis forskellige grunde til at vinterbade, men mange vil nævne de sundhedsmæssige fordele, der kan opnås ved vinterbadning – men hvordan er det egentlig sundt at vinterbade?

Godt for kredsløbet

På alle tidspunkter af dagen løber der blod rundt i din krop, for ellers ville du simpelthen ikke være levende. Dit kredsløb er hele grunden til, at du kan fungere ordentligt, men derfor er det også meget fint, hvis kredsløbet bliver udfordret lidt en gang imellem.
Når kroppen får så stort et chok, som den gør, når du hopper i det iskolde vand, får dit kredsløb nemlig en god omgang motion. De ydre blodkar som dem i hænder og fødder vil trække sig sammen, og der vil i stedet løbe mere blod til de indre organer, hvilket er rigtig sundt. Derfor er det altså ikke helt en myte, at vinterbadning er godt for dig. Det er dog også vigtigt at være klar til at varme kroppen op igen, hvilket badekåber kan være rigtigt brugbare til.

Sundhed er også socialt

Mennesket er et socialt væsen, og du har brug for kontakt med andre mennesker, hvis du vil trives. Hos vinterbadere findes der ofte en form for fællesskab, og vinterbadning foregår da også tit i klubber eller grupper. Derfor kan det ikke kun være sundt for kroppen, men også det mentale helbred når du tager ud og vinterbader.
Ofte går fællesskabet også noget længere end blot vinterbadningen. Mange gange sidder man måske og drikker en kop kaffe efter, mens nogle har så godt et fællesskab, at de også ses, selv når det ikke handler om at springe i det iskolde vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
mavra@kh-online.dk


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.