Forfodsfald eller nedsunken forfod ser man oftest hos ældre mennesker, folk der løber meget eller står og går meget i løbet af en dag. Det mest normale og hos langt de fleste mennesker har foden en lille bue på tværs af foden. Hvis man ikke har denne bue, vil man kunne opleve at det forreste af foden bliver flad og derfor øges presset på forfoden, som desværre forårsager nedsunken forfod.

Symptomer på nedsunken forfod

En af symptomerne, og det mest hyppige symptom på nedsunken forfod, er at foden føles følelsesløs eller decideret sover. Det kan også føles som om at knoglerne i foden trykker mod skoens sål eller at der ligger en ”pude” på undersiden af forfoden. En nedsunket forfod kan desværre være rigtig smertefuldt.

Helbred nedsunken forfod

Nedsunken forfod kan helbredes eller afhjælpes men en række af forskellige øvelser. Men det er ofte med et lidt langsigtet resultat. Heldigvis findes der andre muligheder for at undgå at gå rundt med smerter i forfoden. Et forfodsindlæg kan nemlig afhjælpe dette. Ellers anbefales det også at anvende såler med memory skum eller forfodsbind, samtidig med at man laver øvelserne. Disse indlæg og såler kan reducere smerterne betragteligt.

Blandt andet Matas har et stort udvalg af forskellige forfodsindlæg, som ikke koster ret meget mere end 100 kroner og måles i almindelige skostørrelser. Så det er nemt at finde ud af hvilken en der passer til ens fod. Udover at lindre smerterne, så hindrer indlægget også udskridning af ens fod i selve skoen, som også kan være en af årsagerne til at man får en nedsunket forfod.

Anvendelse af forfodsindlæg

Det er heldigvis super nemt og enkelt at anvende et forfodsindlæg. Der sidder noget folie på under/bagsiden af indlægget, som man fjerner og så er indlægget selvklæbende. Selvom man har valgt at bruge indlægget i et par sko man eksempelvis arbejder i, så kan man sagtens benytte det i et andet par sko efterfølgende. Da denne selvklæbende overflade forbliver selvklæbende.

Kategorier: Sundhed

Dorthe

Dorthe Mortensen (født 4. november 1978) har en stor interesse for kroppen, sport og generelt sundhed. Uddannet kostvejleder og personlig træner, samt taget et hav af forskellige kurser inden for sundhed.

0 Kommentarer

Skriv et svar

Avatar placeholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *